Vilka badkläder passar min kroppstyp?

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 13:53
Vilka badkläder passar min kroppstyp?
Gör dig redo för sommarsäsongen genom att ta reda på vilken kroppstyp du har och hur du stylar den!

Baddräkter, bikinis och strandkläder är gjorda för alla kvinnor

Äntligen sommar och dags för sol, strand och badkläder! Men vad ska man ha på sig? Att gå till stranden är något som ger en del av oss oro eftersom det kräver att vi bär en outfit som visar upp våra kroppar. Du kanske tror att din kroppstyp inte passar bikinis eller baddräkter. Fashiola är här för att visa dig att denna tro är en missuppfattning. Det finns en perfekt strand-outfit för varje kroppstyp. I det här inlägget hittar du en guide för hur du kan hitta din. Det första steget är att ta reda på vilken kroppstyp du har och sedan är du fri att välja och vraka mellan alla baddräkter, bikinis och andra snygga outfits för stranden  från favoritmärken som Missoni, ABOUT YOU, Ellos, Freya och Happy Holly.

 

O-kroppstyper (Äppelformad)

En äppelformad kropp har en fyllig mittdel med ben och armar som är proportionellt mindre. Du har en kvinnlig och kurvig figur att vara stolt över. Det bästa sättet att klä denna vackra form är att välja baddräkter som tar bort fokus från mittsektionen genom att framhäva bysten.

Välj:

 • Bikiniöverdelar: En balconette med bygel som både framhäver och stödjer bysten stödjer brösten. Välj neutrala färger.
 • Bikiniunderdelar: Välj de som går att dra upp till önskad höjd för att dölja den nedre delen av magen. Nederdelar med hög midja ger illusionen av att ha en slankare midja och ger mer fokus till dina höfter och byst.
 • Baddräkt: Hela baddräktsmodeller är bra för denna kroppstyp och speciellt de som har en urringning, vilket skapar illusionen av att ha en längre och mer proportionerlig siluett.

Catherine Zeta Jones är en underbar kvinna med en äppelformad kropp. Hon väljer en mörkblå baddräkt för att hänga i poolen med sin dotter.

 

 X-kropsstyper (Timglasskroppsformad)

Du har morfologi X om dina axlar och höfter är i linje och du har smal midja. Denna välproportionerade kroppsform tillåter dig att använda vad du vill, utan att tänka på att plaggen ska framhäva eller dölja en viss del av siluetten.

Välj:

 • Bikini: Varsågod och bli kreativ med dina favoritfärger, mönster och bikinimodeller. Varför inte välja en sexig bikini med bandeau-top eller en uppseendeväckande i glitter? En klassisk skärning i neutral färg skulle inte heller vara fel.
 • Baddräkt: Tänk fritt och satsa på en baddräkt med ett mönster eller skärning du inte provat tidigare. 

Plus size-modellen Sabina Karlsson har timglaskropp och väljer en ljusblå bikini med sportigt snitt.

 

 

Y-kroppstyper (Bredare axlar)

Detta är en kroppstyp som kan ge ett sportigt intryck då axlarna är bredare än höfterna och midjan. Du kan enkelt balansera dina proportioner genom att välja en baddräkt eller bikini som drar uppmärksamheten till dina höfter.

Välj:

 • Bikinöverdelar: en trekantsöverdel för att visa halsen, med eller utan dekorationer och stoppning under bröstet för mer volym men med snygga band runt halsen.
 • Bikininederdelar: korta, volanger eller breda, låga med band, mönstrade, med tofsar, fransar, med vertikala ränder. Dessa modeller ger illusionen av en bredare underkropp och dra uppmärksamheten till höfterna.
 • Baddräkt: Välj den asymmetriska modeller med ena axeln bar eller en med bjud urringning och band att knyta runt halsen. Detta har en avsmalnande effekt  på överkroppen.

 

H-kroppstyper (Rakt formad)

Skillnaden mellan de två är att midjan är mindre markerad än för timglasformen. Att förbättra din midja uppnås enkelt genom att välja en bikini eller baddräkt som ger en illusion av större höfter och byst.

Välj:

 • Bikinöverdelar: Leta efter en trekantsöverdel som minskar effekten av kvadratiska axlar. Om du väljer en topp med push-up eller inte är upp till dig. Det viktigaste är att välja en bikiniöverdel som som sticker ut. Det kan vara en som till exempel är dekorerad med fransar, volanger, tryck, blommigt eller prickigt för att ge volym till bysten. En balconette kan kan också vara ett bra alternativ.
 • Bikininederdelar: Leta efter bikinibyxor med volanger, eller med band att knyta på höfterna. Dessa typer av design ger ett intryck som förstorar höften eftersom uppmärksamheten dras till de fina detaljerna på bikiniunderdelen.
 • Baddräkt: Hela baddräkter med skärningar runt midjan eller tryck passar också perfekt.A-kroppstyper (Päronformad)

En päronformad kropp har smala axlar med en fin byst, markerad midja och breda höfter.För att balansera visuellt, fokusera på överdelen och samtidigt minimera uppmärksamheten på nedredelen.

Välj:

 • Bikinöverdelar: Bandeau! Tryck, fransar, volanger, något som kan ge mer för bystvolymen. Man kan också ha en push up för små bröst eller en balconette med bygel och raka axelband för en extremt kvinnlig figur.
 • Bikininederdelar: En klassisk modell utan band eller mönster är att föredra. En enkel bikiniunderdel som sitter lågt på höfterna i en mörkare färg är helt rätt för denna dig med denna typ av form!
 • Baddräkt: Fokusera baddräkter utan band.

 Beyonce vet hur hon ska klä sin päronformade kropp för en dag ute på havet.

Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG