Hetaste mode trenden 2019 - ekologiska kläder

Av Sophie Tarif | Annonsvilkor | 2019-10-08 10:09
Hetaste mode trenden 2019 - ekologiska kläder

Ekologiska kläder

Slow fashion måste vara ett av de absolut hetaste ämnena 2019, och vi tror att detta endast bara är början! Det är dags för oss att göra små förändringar som i långa loppet kommer göra skillnad i framtiden. Vi kan enkelt göra små skillnader i våra dagliga vanor, så att den kommande generation kan ha det lika bra som vi har det. Att ändra sina vanor är naturligtvis lättare sagt en gjort, men för att göra skillnad måste man helt enkelt börja någonstans. Därför är ett tips att börja med små aktiva val, för att få in siktet i rätt riktning.

Det finns oändligt många sätt att göra skillnad, men när det kommer till ekologiska kläer och modebranschen kan det vara lite svårare. Vi på Fashiola älskar mode och gillar att shoppa de senaste kollektionerna av kläder och skor när de anländer. Vi gissar på att alla shopacholics där ute kan relatera till oss att få dåligt samvete, eftersom vi bidrar till en större produktion av kläder, och det är ett faktum att klädindustrin är en miljöbov. För er som inte visste, är modeindustrin den näst största förorenaren i världen!

Hur kan du göra skillnad?

Lyckligtvis finns det ett flertal sätt att delta i slow fashion trenden, både för dig själv och planeten. När du shoppar online kan detta vara aningen lättare än i en fysisk butik. Eftersom utbudet av ekologiska kläder i butikerna fortfarande inte är allt för brett. Vi på Fashiola har lagt upp två mål som team, som vi kommer jobba mot under de kommande månaderna. Det ena är att försöka fokusera på att shoppa miljövänliga kläder, speciellt basplagg så som underkläder och kläder i bomull. Det andra målet är att fokusera på att köpa återanvända kläder. Dessa faktorer kommer påverka både dig själv och naturen mycket positivt, plus att det till och med kan kännas av i din plånbok.

Hetaste mode trenden 2019 - ekologiska kläder

Hållbart mode

När du köper ekologiska kläder av organiska material gör du en god handling till många parter, bland annat din kropp, arbetskraften och för naturen. Vid ekologisk tillverkning av bomull används bland annat inga toxiner, såsom bekämpningsmedel och insektsmedel. Dessutom kan du även kontrollera att kläderna är tillverkade av återvunna tyger, som även är positiva utöver mer naturliga material så som lyocell och siden.

En viktig sak att komma ihåg är att färgämnen och kemikalier som används vid tillverkning av kläder kan även påverka din hud, som är ditt största verktyg. Ekologiska kläder är därför snällare mot huden och är fria från gifter, vilket även är en till anledning att fokusera på bra material.

Hos oss på Fashiola kan du hitta ett flertal butiker som säljer hållbart mode. Vi kan även se att fler och fler klädmärken blir mer miljömedvetna genom att erbjuda mer kollektioner av hållbara material, som inkluderar bland annat ekologisk bomull. Utforska våra tröjor i bomull.

Hetaste mode trenden 2019 - ekologiska kläder

Återanvändning

Ett annat sätt, men ack så värdefullt sätt att göra skillnad är att köpa återanvända kläder. Genom att köpa miljövänliga kläder eller begagnade möbler eller elektronik, bidrar du inte till en ytterligare produktion. Om du, precis som vi älskar att spendera mycket pengar på mode, kan vi med god säkerhet meddela att du kommer se stor skillnad i din plånbok, genom att fokusera på att inhandla begagnade kläder i din garderob.

Vi på Fashiola älskar att besöka vintagebutiker när vi reser runt i världen, och några av de absolut bästa köpen de flesta av oss har gjort är återanvända skor och väskor. Förutom att miljön tackar oss för detta, bidrar detta även till en unik stil och garderob! Ett annat hett tips är även att sälja dina märkeskläder. Vintageshopping är trendigare än någonsin, och gör dessutom så gott för vår planet. Kolla in Fashiolas breda sortiment av vintage väskor och skor.

Vi vet alla att det kan vara aningen knepigt att ge upp gamla shoppingvanor, på grund av alla oändliga shoppingmöjligheter. För att göra livet lite enklare för dig, vill vi ge dig ett sista råd. Sätt upp ett mål om att hälften av dina kläder och väskor ni köper i år kommer att kunna återanvändas. Ett exempel på detta är bland annat att fokusera på basplagg i ekologisk bomull, och att köpa kläder i hållbara material. Om du dessutom köper märkesplagg, väskor eller skor kan du enkelt sälja dessa produkter online. Snacka om en behändig eco-cykel!  Många av våra favoriter inom hållbart mode är skandinaviska, du kan se utbudet nedan.

Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG