Herrmode: Skandinaviska klädmärken

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 14:08
Herrmode: Skandinaviska klädmärken
Skandinaviskt mode på sommarens modevecka i Stockholm

Skandinaviskt mode på Stockholm Fashion Week som du inte vill missa!

Upp till två gånger om året arrangeras modeveckan i Stockholm och i de övriga skandinaviska huvudstäderna. Här får vi chansen att se svenska designers och skandinaviska klädmärken visa upp sig och sätta ribban för hur säsongens skandinaviska modetrender kommer att se ut. Missa därför inte modeveckan i sommar! Det är det perfekta tillfället för att få stilinspiration och hitta nya sätt att styla gamla plagg på. 

Fashiolas favoriter

Det är ingen hemlighet att svenska designers är i hetluften för tillfället och det är särskilt kul att se herrmodet ta plats. Skandinavisk stil präglas ofta av bra material, rena linjer och neutrala färger. I mina ögon gäller regeln "det enkla är ofta det bästa" när vi pratar om herrmode, är t-shirt, jeans och sneakers alltid en säker vinnare. Men det hjälper naturligtvis om män också har ett öga för detaljer...

Skandinaviska och svenska designers gör det otroligt bra utomlands, och oavsett vilken stad du besöker i Europa, hittar du snart märken som GANT, Samsøe & Samsøe, Filippa K och Tiger of Sweden. Här på Fashiola hittar du många av de mest populära klädmärkena för både kvinnor och män.
För att fira skandinavisk mode lite extra innan modeveckorna börjar, har jag samlat mina absoluta favoriter inom herrmode och vi är säkra på att se fler av dessa klädmärken på modeveckorna i sommar!

Herrmode: Skandinaviska klädmärken
Den klassiska skjortan i ljusblått är ett måste för män i sommar.

Skandinaviska modedesigners 

J Lindeberg

J Lindeberg ger dig kläder med perfekt balans mellan sportigt och uppklätt. Märket erbjuder idag allt från snygga kostymer och skjortor till formella tillfällen, hoodies och jeans til vardags, och sportkläder för golf och skidåkning. Om du letar efter tidlösa kläder av god kvalitet ska du välja J Lindeberg

 

Herrmode: Skandinaviska klädmärken
Casual modetrender för män är heta i år.

 GANT

Det är högst sannolikt att svenska män har minst en skjorta från GANT i sin garderob. Många uppfattar GANT som ett svenskt varumärke, men GANT har sina rötter i en preppy universitetsmiljö på USAs östkust och har bara varit svenskägd mellan 1980 och 2008, men huvudkontoret ligger fortfarande i Stockholm. Gants kollektioner har fokus på fritid, och kläderna består av lätta kläder av god kvalitet; shorts, mjuka tröjor, t-shirts, byxor och skjortor, huvudsakligen gjorda av bomull. Här finns det något för alla män!

Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe har blivit en kändis inom det skandinaviska modet. Det danska klädmärket har en klassisk och elegant stil, och deras tuffa skjortor och jackor utmärker sig speciellt. Grunden är ofta mörkgrön, blå och beige (och några kläder är mönstrade), men mycket bekväma och inte too much.
Hitta din nya kortärmade skjorta inför sommaren från Samsøe & Samsøe!

NN.07

Människorna bakom det danska klädmärket NN.07 reser runt om i världen för att samla inspiration inför sina kollektioner, något som sätter en tydlig prägel på deras stil. NN.07 har en snygg och bra passform, som kombinerar både skandinaviska och japanska detaljer. På NN.07 hittar du allt från jeanströjor och jackor av god kvalitet. Alla män kan bära upp deras kläder. 

Le Fix

Le Fix är ett streetwearmärke med en avslappnad stil. Lyft fram dina plagg från Le Fix genom att kombinera dem med andra märken och accessoarer för att uppnå en cool look. Le Fix är det perfekta valet en avslappnad dag när du bara vill gå i en oversized t-shirt eller hoodie och samtidigt se lite trendig ut!

Holzweiler 

Holzweiler är ett Oslo-baserat klädmärke som tagit världen med storm. Kreatörerna bakom Holzweiler är väldigt påhittiga och kombinerar unika mönster samt högkvalitativa material i sina kollektioner. Här hittar du både snygga baskläder och mer unika plagg med asymmetriska skärningar, tryck och mönster. Med kläder från Holzweiler får du en unik stil som passar varje dag!

Herremote: Skandinavisk stil
Kombinera den enkla skandinaviska klädseln med en statement-accessoar för en komplett look!
Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG