Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 07:17
Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter
Maskulint är hett i höst! Här i brun cowboystil

De största trenderna för hösten och vintern 2019 tillåter män att visa upp sina maskulina och tuffa sidor, om de vill. 

I höst kommer vi inte längre att se könsneutrala herrkläder utan mycket maskulinitet. Några nyckelord som gäller för mode hösten 2019 är: friluftsliv, cowboy och kombinationen klassisk & sportig.

Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter

Jag har redan sagt att årets herrmode 2019 består av många tuffa element. Till exempel Western-inspirerade jackor och stövlar, läderjackor, baggy-jeans och skjortor, samt coola friluftskläder och sportiga tillbehör. I mäns trendbild ser vi till exempel sportiga inslag som löst åtsittande kläder, tjocka jackor och chunky sneakers. Titta här för de 5 största trenderna under hösten och vintern 2019-2020.

 

 • Friluftsliv

Höst- och vintertrenderna i år och nästa år är tydligt inspirerade av utomhusaktiviteter. Bland herrmodet 2019 är vandringsskor, dunjackor och vindjackor heta. De stora modehusen som Armani och Gucci, som inte är kända för att ha utomhuskläder som en del av sitt utbud, har under de senaste åren producerat sina egna vandringsskor. Förutom stövlar gäller tuffa utomhusjackor, till exempel vindtät parka och stora dunjackor. Det fina med denna trend är att dessa robusta herrkläder faktiskt passar bra för svensk vinter, så det är inte bara trendigt, utan också smarta köp för män i år.

 • Fårskinnsjackan 

  Fårskinnsjackan är en klassisker och kanske den allra bästa vinterjackan. Investera i en fårskinnjacka av hög kvalitet och den håller dig varm för livet. Det finns många varianter av fårskinnsjackan; pilotinspirerade, långa rockar eller jeansjackor med läder i kragen. Du hittar också tuffa varianter med imiterat skinn och fuskpäls. Sätt ihop en outfit med flera element av läder, och kombinera jackan med ett par tuffa boots och kanske en väska. Fårskinnsjackan är en av de finaste herrkläderna och ett riktigt must-have i höst!

   


Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter
Fårskinnsjacka med tweedbyxor är riktigt hett i år!
 • Nyanser av brunt

Brun är säsongens viktigaste färg och en särskilt populär färg att bära under höstmånaderna. Nyanserna som är sticker ut denna säsong är varm brun och beige, och jag rekommenderar att du köper en rock i en av dessa nyanser. Bland mäns vinterjackor är en ullrock alltid ett aktuell och hållbart plagg, som garanterat används år efter år. Om du inte är en typisk rock-typ kan du också satsa på en bomberjacka eller en tuff blazer.

 

Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter
Bruna Rockar med rutig brun tweed som byxa!
 • Klassisk och sportig

  Det råder ingen tvekan om att träningskläder och sportiga skor har blivit en del av herrmodet 2019, och att vi till stor del inkluderar sportiga element i vår vardagliga stil. Det som gäller för höstmodet är att blanda det mest klassiska med det sportiga. Med detta menar jag att kombinera den klassiska rocken med hoodies och sneakers, eller en kostym och löparskor. Här använder du bara delar av din egen stil för att lägga till sportig touch. Och glöm inte; allt är tillåtet!

   

 • Cowboy

Denna trend är motsatsen till friluftsliv, och här hittar du inga hoodies, ullmössor eller baggy herrkläder. Western-inspirerat mode inkluderar läder, fransar, västar, hattar och jeansskjortor. Det handlar inte om att klä ut sig utan att ta in Cowboy-element i din stil. Behåll helst din grundläggande stil och lägg till detaljer som ett par cowboy-stövlar eller en denimskjorta, och du kan välja hur djärvt du vill klä dig.

 

Herrmode 2019: De största trenderna för höst och vinter
Svart rock med osynlig knäppning och sneakers är något att föredra
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

Relaterade bloggartiklar:

KOMMENTERA DENNA BLOGG