Hur du väljer den perfekta bröllopsklänningen

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 13:51
Hur du väljer den perfekta bröllopsklänningen
Välj rätt klänning för ditt drömbröllop!

Få inspiration från våra favoritkändisar, prinsessor och influencers

De senaste åren har många kändisar och influencers ställt till med riktiga drömbröllop där de självklart bar fantastiska klänningar. Bröllopsdagen är en viktig dag i en kvinnas liv som hon alltid kommer att minnas. Att hitta den perfekta bröllopsklänningen kan vara en av de viktigaste aspekterna av planeringen. Ett av de bästa sätten att skapa din egen fantastiska bröllopslook är att begränsa exakt vilken stil och tema som passar din perfekta dag. Ska du gifta dig i år? Då vill du inte missa den här inspirationsbomben!

Bohemisk bröllopsklänning för sommarbröllop utomhus

 

En bohemisk bröllopsklänning är tänkt att förkroppsliga en bekymmerslös anda och se enkel ut i designen. Enkla och osmyckade silhuetter förknippas ofta med bohemiska bröllopsklänningar. Om din personliga stil är mer eterisk än traditionell eller mer avslappnad än strukturerad – är chansen stor – du är på marknaden för en bohemisk bröllopsklänning. Stilen lämpar sig särskilt väl för sommarbröllop på stranden, eller kanske vid skogen, eftersom den vanligtvis inte följer riktlinjerna för högtidskläder. Även om boho-estetiken alltid har varit en stöttepelare i brudmodet, har den utvecklats till att inkludera många olika iterationer av denna typiskt avslappnade stil. Från enkla slipklänningar till golvlånga spetsklänningar, bohemiska bröllopsklänningar sträcker sig från enkla och avslappnade till dramatiska och glamorösa.

För en helt tidlös bohemisk look kan du aldrig gå fel med löst sittande silhuetter med delikata fladderärmar. Till ett  sommarbröllop med vintagetema kan du välja 70-talsinspirerade klockärmar och antik spets, eller varför inte en virkat tyg. För den glamorösa bruden ger golvlånga maxiklänningar prydda med skimrande paljetter och pärlor en prinsessliknande touch till en avslappnad bohemisk siluett.

Den före detta fotomodellen och designern Emma Cameron (f.d. Ostergren) gifte sig i en virkad bohemisk klänning från det egna märket Emma O Clothing.

 

Formell bröllopsklänning för slott & herrgårdsbröllop

Om du säger "ja" på ett slott eller någon annan plats som är lämplig för kungligheter, se till att klä delen i elegant och formell klädsel. De flesta bröllopsklänningar kan med rätta kallas formella. Men golvlånga balklänningar som inte avslöjar anklarna vid nederkanten av klänningen, tillsammans med katedrallånga slöjor, anses generellt vara de snyggaste. Siden, satin, tyll eller spets är alla acceptabla tygalternativ. Juveldetaljer eller bara ett stänk av gnistra kan användas så länge det är i stil med resten av din klänning.

Hailey Rhode Baldwin Bieber gifte sig med sin kärlek Justin Bieber i en högtidlig klänning med en sjöjungfrusiluett.

 

Modern bröllopsklänning för den otraditionella bruden

 

Dessa klänningar är allt annat än vanliga. För en brud som vill hålla sig borta från de traditionella brudtrenderna, omfamnar dessa moderna bröllopsklänningar fräscha nya idéer för brudmode. Med ett urval av nyanser från skarpt vitt till svart franskt elfenben och stilar som smickrande sjöjungfru och enkel A-linje, kommer dessa moderiktiga designs att fånga ditt hjärta. Bläddra i våra designer-kollektioner av moderna bröllopsklänningar från ASOS, ELLOS, By Malina, Bubbleroom, Ida Sjostedt med flera.

 

Traditionell bröllopsklänning för ett kyrkbröllop

Kyrkliga bröllop kräver att gästerna respekterar religiösa konnotationer. I likhet med ett formellt bröllop förväntas brudar bära en klänning med en blygsam fåll som täcker anklarna. Utöver det rekommenderas det att leta efter en klänning utan urringning och med ärmar som täcker axlarna. Den traditionella bruden kan enkelt lägga till en färgklick till sin outfit genom att välja en färgglad bukett eller för att lägga till vackra detaljer i form av smycken.

Både den svenska Kronprinsessan Victoria Westling (f.d. Bernadotte) och Hertiginnan av Sussex Meghan (f.d. Markle) gifte sig traditionellt i fantastiska klänningar och långa brudslöjor.

Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG