Komplett modeguide för att hitta rätt outfits till studenten, balen och examensfesten

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 13:47
Komplett modeguide för att hitta rätt outfits till studenten, balen och examensfesten
Äntligen är det dags att välja en outfit för din efterlängtade examen!

Hur väljer man egentligen rätt outfits till studenten och examen?

Letar du efter en outfit för den efterlängtade examen. Vi har samlat olika outfits som passar alla. Allt från den klassiska vita klänningen eller en modern byxdress i vitt för ceremonin samt klänningarna, skorna och accessoarerna du behöver för att ta dig igenom balen och festerna. Följ oss här för inspiration till studenten från modeveckan och modebranschens trendigaste influencers idag!

Komplett modeguide för att hitta rätt outfits till studenten, balen och examensfesten
Inspireras av Diors många olika outfits i vitt om du letar efter alternativ till den traditionella studentklänningen!

Outfits till studentcermonin

Det är faktiskt inget krav att bära vit klänning på studenten. Däremot är det en etablerad tradition att tjejer bär vitt på studenten. Trots detta väljer många fortfarande att klä sig i färg! Med andra ord; om du vill följa traditionen bär du vitt, men det är helt upp till dig! Om du vill bära vitt men ändå sticka ut kan du till exempel satsa på en beige, ljusrosa eller off-white stil istället för kritvit. Snittet är också något som kan hjälpa dig att sticka ut om du inte vill se för klassisk ut; du kan till exempel satsa på en extra lång eller extra vid kjol. Ett annat alternativ är att bära en byxdräkt eller kostym i en vitt för att smälta in men ändå se unik ut.

Ett par sandaler eller höga klackar i vitt, beige eller ljusrosa skulle vara det mest lämpliga för ceremonin. Ett bra exempel på denna typ av sko är den vita sandalen med låg klack från Miumiu. Det finns flera prisvärda alternativ i samma stil tillgängliga i flera butiker. Din budget är inte ett hinder för att se fantastisk ut på din speciella dag!

En mindre kuvert- eller axelremsväska är både praktisk och snygg att ha på sig under ceremonin. Välj antingen en väska i en stark färg för en lekfull look, eller en vit som passar till resten av din outfit för en moderiktig stil.

Outfits till studentbalen

Det är äntligen dags att börja tänka på balklänningar, och naturligtvis aftonklänningar! Från att göra moodboards till att leta igenom internet, mycket ansträngning går åt att hitta den perfekta looken - men det är en del av det roliga, eller hur? Lyckligtvis för dig tänkte designers på allt i år, vilket betyder att det finns massor av unika och vackra stilar oavsett storlek eller budget. Oavsett om du går för en lång prinsessklänning, en fluffig festklänning eller något lite annorlunda, kommer du att ha mer än tillräckligt med alternativ för årets största kväll. 

 

Outfits till studentfesten 

När du är mitt uppe i att ta examen från gymnasiet eller universitetet, är chansen stor att du har många examensfester i din framtid. Festerna kan antingen hållas under dagen, utomhus eller med familjen. Dessa faktorer kräver ett nästan lika specifikt utseende, men var inte rädd – vi har massor av idéer. Vi känner damliknande vibbar tack vare föräldrarnas närvaro och det något allvarliga tillfället, vilket betyder att en klänning eller midi-lång kjol är en bra väg att gå. Fokusera på skor som är bakgårdsvänliga och komplettera din look med rätt accessoarer och klackskor. En smakfull festklänning är ett säkert alternativ för kvällsfirandet med dina vänner. Kom ihåg att du kan låta din personliga stil synas genom att välja dina favoritfärger, material och tryck!

 

Tips; Välj rätt smycken:

När du handlar smycken bör du alltid ha stilen på resten av din outfit i åtanke. Rätt smycken förhöjer din stil, utan att få din outfit som helhet att se rörig ut. En klänning i enkel stil, utan volanger eller glitter, skulle passa bra med större örhängen och armband som fångar folks uppmärksamhet. Å andra sidan bör du välja smycken med mer diskret dekoration om din klänning redan har en ljus färg eller mycket glitter. Så länge du tänker på att balans är nyckeln när du väljer smycken, kan inte mycket gå fel. Kolla in vårt stora sortiment av smycken i guld, silver och andra nyanser för att bli inspirerad.

Komplett modeguide för att hitta rätt outfits till studenten, balen och examensfesten
Din look är inte komplett utan de rätta smyckena.

Tips; varumärken och butiker med stort utbud av klänningar, väskor, klackskor & smycken:

  • Valmano
  • By Malina
  • Ellos
  • ASOS
  • Miinto
  • Cellbes
  • Tory Burch
  • Michael Kors
  • Åhlens
Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG