Hur vi använder mode för bättre självförtroende

Av Jenny Finne | Annonsvilkor | 2020-02-11 13:41
Hur vi använder mode för bättre självförtroende-956

Höj ditt självförtroende med rätt mode

Alla har vi kläder eller tillbehör som får oss att titta i spegeln och säga - jag älskar mig! När du ser bra ut och mår bra i dina kläder har du ett självförtroende som utstrålar en lycklig självkänsla som vi alla längtar efter.

Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta plagget, men när du gör det vet du. Det passar som handen i handsken och när du sätter på dig plagget känner du att du kan erövra världen. Kanske något poppade upp i ditt huvud när du läste detta, men om inte, var inte rädd! Ditt perfekta plagg väntar på dig och när du hittar det kommer du aldrig att se tillbaka.

Vi har talat med fyra modeexperter för att ta reda på vilket plagg eller accessoarer de känner sig mest bekväma i. Ta reda på vad som ger dessa ikoner en bra självkänsla genom mode och hur de underhåller det genom livet.

Hur vi använder mode för bättre självförtroende-956

Fräcka örhängen

Annabel

Vad är ditt favoritplagg?
 
Stora, fräcka örhängen.
 
Vad får dig att känna dig bra i dessa?
 
Ok, jag har inget riktigt vetenskapligt bevis, men jag tror verkligen att stora örhängen har en transformativ kraft. Som ett hemligt vapen som inte är hemligt alls använder jag dessa favoriter för att ge mina kläder en extra touch. Det är mitt sätt att känna att jag har gjort ett mer vågat modeval och eftersom jag ofta uppfattas som en mjuk och lite blyg person känner jag att de ger mig mer av en självsäker inställning; så att jag kan ta mig an världen med storm. Om jag vaknar upp orolig och mer som jag skulle ha snoozat i ytterligare 5 timmar, skulle jag ta på mig en t-shirt och jeans titta i spegeln och tänka "meh". Men när ser jag ett par stora, färgglada komplimanginbjudande örhängen, och tar på dem och mitt humör lyfts omedelbart. 
 
Ditt bästa tips på hur man känner sig självsäker i sina kläder
 
Hitta ditt eget icke-så-hemliga vapen och gör det till din grej. Det är ingen skada att upprepa något du vet fungerar. Det kan vara ett par örhängen, kanske en självsäker blazer eller ett litet knep med en halsduk i håret, om du räknar ut vad som får dig att känna dig självsäker, fortsätt bara göra din egen grej!

Hur vi använder mode för bättre självförtroende-956

En tidlös klassiker

Christian

Vad är ditt favoritplagg?
 
En klassisk denim jacka. 
 
Varför känner du dig bekväm i den?
 
Jag har haft denim jackan i några år nu och den har alltid haft min rygg. Jag älskar den klassiska Rock & Roll-stilen och tvätten är superlätt att matcha ihop med andra plagg i garderoben. Passformen är helt rätt: lite nonchalant och överdimensionerad men inte för mycket. Jag kan bära den vart jag än går, oavsett om jag är på väg till en klubb eller drar ut på lunch eller till kontoret. Den kommer aldrig att gå ur mode och den får mig att må bra eftersom den är snygg men ändå ger en avslappnad känsla. Den fyller verkligen alla funktioner, och därför får den mig att må bra och bär den så gott som varje dag.


Ditt bästa tips på hur man känner sig självsäker i sina kläder

Jag skulle säga, nyckeln är att hitta ett tidlöst plagg som passar din stil och som får dig att känna dig bekväm. Eftersom den är tidlös behöver du inte byta ut den eller glömma den när trenderna förändras. Invester i något som är av god kvalitet och se till att du verkligen älskar passformen och stilen. När du väl har den här i garderoben kan du enkelt skapa en fantastisk outfit runt något klassiskt som en denimjacka.

Hur vi använder mode för bättre självförtroende-956

Färgstark tröja

Pauline

Vad är ditt favoritplagg?

Min livfulla rosa tröja.

Jag brukar alltid bära svart, grått eller mörkblått under vintern men den här säsongen ville jag lägga till fler färger till mina dagliga outfits. När jag såg den här stickadetröjan och tog på den kände jag mig omedelbart bra i den. Färgen är ljus och varm på samma gång - så även om jag inte känner mig 100% några dagar, är det som att tröjan kompenserar den saknade delen av mig. Dessutom får jag så många komplimanger när jag bär detta plagg! Dessutom har detta plagg kommit att bli en källa till självförtroende för mig eftersom det inte bara får min outfit att se bättre ut utan också förbättrar mitt humör.

Ditt bästa tips på hur man känner sig självsäker i sina kläder

Mitt tips för att vara säker på dina kläder är att bära föremål där du känner dig 100% bekväm i och som passar din personlighet. Det kan ta tid att ta reda på din personliga stil och vad som passar din kropp bäst men steg för steg bygger du en garderob som innehåller de väsentliga bitarna som låter dig äga din stil.
Naturligtvis blir vi alla påverkade av trender, men mitt andra tips skulle vara att det är viktigt att aldrig följa trenderna helt utan bli inspirerad och anpassa dem till det som får dig att må bra.

Hur vi använder mode för bättre självförtroende-956

Pansarjacka 

Melvin

Vad är ditt favoritplagg?

Jag bär en tweed kappa från Arket.

Varför känner du dig bekväm i den?

Mode har alltid varit viktigt för mig. Jag var lite överviktig när jag växte upp och jag kan erkänna att jag inte nödvändigtvis levde en hälsosam livsstil med överätande och vägrade att träna. Jag älskade att bära kappor och jackor eftersom de var den sköld jag kunde använda för att dölja min kropp. Med tiden, med hjälp av en hälsosammare livsstil och omprövning av vad mode verkligen betydde för mig, insåg jag att kappor inte var en sköld jag borde gömma mig bakom utan rustning som gjorde mitt modeuttalande starkare och följaktligen även min personlighet. Pälsen är det sista skiktet för en outfit och det är viktigt att passformen kompletterar ditt utseende och figur och höjer din outfit snarare än att förnedra värdet på din stil. Livet är en utmaning och du är en krigare, så du borde bära din bästa rustning.

Ditt bästa tips på hur man känner sig självsäker i sina kläder

Vet din passform innan något annat. Många män försummar att mätningar kan se eller bryta ut. När du vet vad som passar bra för dig kan du börja experimentera med stilar och trender. Du vet så fort du tittar på dig själv i spegeln att det du bär ser bra ut och vill du veta hur? Titta på det där leendet i ditt ansikte!

Nu är det upp till dig att gå ut och hitta din perfekta kläder som ger dig självförtroende! Använd råd från mode-experter så är du på god väg.

Love, JennyJenny Finne
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG