Outfits för jobbintervjun

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 11:33
Outfits för jobbintervjun
Outfits inför jobbintervjun är något att bita i. Du vill ge ett proffesionellt intryck och samtidigt känna dig snygg.

Lika nervös som man oftast är inför en arbetsintervju, lika osäker är man för vad man ska ha på sig.

 Kvällen innan står man framför garderoben och överväger de alternativ man har att välja mellan: "En skjorta är alltid klassiskt men det är kanske för formellt? En blus kanske är ett bättre alternativ men är urringningen på min favoritblus kanske för djup? Och vad väljer jag sedan för nederdel, kjol eller byxor!?! Gaaah!".        Det finns många tankar som rör sig i ens huvud när man ska välja en outfit för en jobbintervju, för självklart vill man ju göra ett så gott intryck som möjligt. 

Ett väldigt viktigt tips som vi på Fashiola vill understryka är vikten av att matcha din outfit med:

  • Företagskulturen
  • Din position som du ansöker för
  • Företaget som du vill jobba för

Ska du till exempel jobba för en organisation som säljer sportkläder och är kända för att ha en informell, ung och platt organisation passar det inte riktigt in att till exempel komma i kostym. Om du ska till jobbintervju för en ledande position inom banksektorn, kommer det inte vara så passande att komma dit i ett par sneakers. Med andra ord, är det klokt att undersöka klädkoden i förväg, så att du undviker pinsamma situationer. Om du är extra förberedd, kommer du undvika klädkrisen och paniken på kvällen innan, och istället spendera tid på att förbereda intervjun så gott som möjligt.

4x outfits för en jobbintervju

Baserat på de vanligaste anställningsintervju frågor, har vi nedan listat fyra outfits för en jobbintervju som vi hoppas att du ska hitta inspiration från. Det viktigaste när du väljer en outfit för en jobbintervju är att du känner dig bekväm och att det är en look som representerar dig själv. 

  • Den klassiska outfiten

Den mest klassiska outfiten för en jobbintervju är dressade byxor med skjorta. Detta är en outfit som passar de flesta tillfällen och ser bra ut. Om du väljer att klä dig i byxor, rekommenderar jag att du väljer ett par ankelboots eller ett par snygga skor i läder för att matcha. Byxor och skjorta kan vara speciellt lämpliga för hösten och vintern, och du kommer att uppnå en mycket elegant look så snart du kombinerar outfiten med en fin kappa. Det enkla är ofta bäst och denna outfit är alltid ett säkert kort!

Outfits för jobbintervjun
Den klassiska outfiten för jobbintervjun
  • Pennkjol + T-shirt + Blazer

Snygg och samtidigt klassisk, det är vad denna outfit handlar om! Beroende på vilken typ av pennkjol, t-shirt eller blazer du väljer kan du variera denna outfit utifrån vilket företag du ska till intervju hos. Det finns däremot två saker att tänka på. En är att det alltid är bättre att vara lite för klädd än tvärtom. Den andra är att kjolen inte borde vara för kort! Om du tror att du är lite på gränsen med kjollängden, kan det vara en idé att matcha kjolen med några mörka, täta strumpbyxor under. Om du känner dig väldigt formellt klädd i blazer, kan du enkelt ta av den efter att ha hälsat intervjuaren, och du kommer automatiskt att bli lite mer avslappnad. Ett alternativ till blazer kan också vara en fin stickad tröja. 

 

  • Den coola looken

Om du ska på en anställningsintervju i ett företag med en laid-back kultur, där de spelar bordtennis under lunchpausen, så bör du försöka matcha din outfit därefter. Då kan ett par fint sittande mörka jeans i kombination med bomberjacka och låga skor vara det rätta valet. Det kan vara okej att vara casual klädd, så länge kläderna är rena och ordentliga. Om du väljer ett par sneakers, så välj gärna det senaste paret du har, och inte de som du använde på festivalen förra sommaren.

 

  • Klänning

Om du har flest klänningar i din garderob, så är det också självklart något som kan användas för en anställningsintervju. När du väljer en klänning är det viktigt att undersöka klädkoden på arbetsplatsen du ska besöka. I flera företag ser du ofta kvinnor i en klänning men det borde inte vara samma klänning du väljer för en lördagskväll på stan. Välj en diskret och snygg modell utan urringning. Det sägs att den klassiska svarta klänningen passar allt så länge den inte är för kort. Det är kanske lättare att klä sig i en klänning på hösten och vintern, när du kan välja en i lite tjockare material och kombinera den med strumpbyxor. Just nu är det supertrendigt med rutmönster, så du kan till exempel välja en fin, rutig ullklänning.

 

Nu hoppas vi att ni har fått lite tips och inspiration till vad för outfits ni ska välja inför en jobbintervju. Om inte, är ni välkomna att kommentera nedan så kan vi ge er ett mer personligt tips! 

Outfits för jobbintervjun
Jobbintervjuer är svåra. Men med fashiolas tips kommer du att dominera den!
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG