Så väljer du rätt jacka för den svenska sommaren

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 13:50
Så väljer du rätt jacka för den svenska sommaren
En komplett outfit kräver en jacka i rätt stil.

5 typer av jackor varje kvinna behöver i sin garderob

Solen har äntligen börjat komma fram i Sverige (åtminstone vid tillfälle). Det är äntligen dags att lägga undan den tunga vinterjackan och ta på sig en lättare och möjligen mer färgglad typ av jacka. I det här inlägget hittar du en enkel guide till att hitta rätt typ av sommarjackor. Denna guide hjälper dig att klä dig för Sveriges oförutsägbara klimat med storm ena dagen och strålande sol nästa. Så länge du går efter design som är både tidlös och trendig – kommer du att navigera under vår- och sommarsäsongen. Du kommer att upptäcka att dina alternativ är många med vårt utbud av allt från jeansjackor och blazer till regnjackor och tidlösa skinnjackor.

 

Trenchcoats

En chic klassiker är den stilsäkra trenchcoaten . Det finns en anledning till att den här kappan aldrig går ur mode; den är både otroligt funktionell och mångsidig. Du kan bära en med jeans på helgen, över blommiga klänningar eller med en elegant kontorslook.

 

Blazers

En annan tidlös jacka som går att användas för att komplettera flera typer av outfits är kavajen. En blazer är förvånansvärt mångsidig. Den här skräddarsydda jackan ses inte längre som alltför strikt eller formell, den ser lika bra ut med jeans som den gör med aftonklänningar. Våga satsa på ljusa färger, pasteller och andra vackra mönster eller tryck.

Den stilsäkra  influencern Janni Olsson Deler väljer en oversize blazer för en sommardag på stan.

 

Regnrockar

Regnjackan är kanske inte något vi vill associera med sommaren men i vårt klimat kan den vara en nödvändighet året runt. Du kan antingen välja att kombinera denna praktiska jacka med andra plagg i samma stil som vandringsutrustning eller låta den tona ner flickaktiga klänningar för en mer edgy look.

 

Denimjackor

Varje kvinna behöver en jeansjacka hängande i hennes garderob. Smickrande, ungdomlig och perfekt för avslappnade looks: dessa plagg passar till allt från jeans till blommiga klänningar och kjolar. Den verkliga vinnande faktorn för oss är dock det faktum att tyget bara blir bättre för varje användning och varje tvätt.

Mode- och fitnessinfluencern Angelica Blick väljer en flerfärgad jeansjacka för en dag i parken med sina vänner.

 

Skinn- och mockajackor

En skinn- eller mockajacka är den enda accessoaren som verkligen kan bäras året runt, oavsett hur varmt eller kallt det är. Den kan enkelt kastas över axlarna på sommaren och det kommer alltid att kännas som första gången du sätter den. på. Att investera i en bra skinnjacka eller mockajacka är ett bra beslut eftersom den kan bäras år efter år utan att bli omodern. För den etiskt medvetna shopparen finns det flera prisvärda konstläderjackor som ser helt äkta ut. Mockajackor finns dessutom i flera somriga färger. Även om vi inte kommer till för många ställen just nu under pandemin, mår du bra av att veta att ditt köp aldrig kommer att gå ur mode.

 

Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG