5 tips till snygga skidkläder 2022

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 16:34
Skidkläder dam 2020
Sol, pistade backar och semester! Det finns inget bättre!

5 tips till snygga skidkläder 2023

Hur blir vintern 2022 för dig? Längtar du redan efter sommaren och har redan köpt årets bikinis och sommar outfits, eller ser du fram emot det bästa med vintern: nämligen skidåkning!

För skidälskare kan man passa på att åka skidor både under vintersemestern och påsklovet! Många tenderar att spendera nästan lika mycket tid på att planera sin skidoutfit, som att planera själva semestern. Men vad är vintermodet 2023? Det finns olika modetrender för slalomkläder i backen, outfit till längdskidåkning och inte minst till afterskin, därför har vi samlat de 5 viktigaste tipsen för snygga skidkläder för dam.

  • Fashionista  

Om du vill vara lika mycket fashionista i backen som du är till vardags, så skulle vi rekommendera att satsa på slalomkläder i blått, vitt och rött vintern 2023. Det här är uppenbarligen de färger som gäller i år, och om du verkligen vill gå all in - då bör du välja en “onepiece”. Tidigare har starka färger och rätt "mismatch" tillåtits i backen, men i år rekommenderar vi dig en mer "clean" stil. Årets skidoutfit består av jacka och byxor som tillhör varandra, och stilen är lite  mer retro. Om du har turen att åka på en sportlovsvecka i Alperna, är det denna klädsel som gäller - då blir du lätt backens drottning! Inspireras och shoppa fashonista skidkläder nedan.

  • Skid-hippien

Om du är en av dem som bor i backen behöver du bekväma kläder som värmer både när du åker skidor och sitter ner. Här kan du satsa på en tjockare skiddräkt, och se till att ha ett par bekväma snökängor som man kan hoppa in i under pauserna. Det bästa är att ha en långjacka som täcker baken, och särskilt om du åker snowboard. Här finns det inga rätt eller fel, om vilka färger det är som gäller, mixa och matcha färger som gör att du syns i backen! Kom ihåg att ha en mysig mössa och värmande vantar som håller dig varm hela dagen!

  • Fullt ös

Om du har topptursutrustning och åker lika mycket upp som du kör ner, kanske du letar efter en mer funktionell och mångsidig skidoutfit. Välj då en cool skalbyxa och skaljacka, och vips så har du en bekväm och sportig outfit. Du kommer mycket lättare kunna justera temperaturen genom att klä dig lägga till extra lager under, och eventuellt kombinera en tunn dunjacka under skaljackan när det blir extra kallt. Med den här skidoutfiten ser det dessutom ut som att du är en mycket erfaren skidåkare! Välj gärna färger som mörkgrönt, lila, marinblå och brunt, och kombinera jacka och byxor från olika märken om du vill det.

  • Längdskidåkning

Vid längdskidåkning är det viktigt att vara snabb och smidig, så här är det viktigare att ha lätta kläder, vilket liknar mer löparkläder än en skidoutfit. Det finns många snygga skidoutfits för kvinnor, och vid längdskidåkning rekommenderas att ha slanka byxor, som du enkelt kan kombinera ihop med en färgstark jacka.  Eftersom jackan är tunn kan ett tips vara att ha ett underställ i ull under, för att hålla värmen bättre.

  • På afterski

När du väljer skidunderställ är det lika viktigt att hålla värmen utomhus, som att vara snygg på afterskin! Ingenting är bättre efter en lång dag i backen, än att komma in till afterskin där det är grym stämning och värme som strålar från brasan. Detta betyder naturligtvis att du måste bli av med ytterkläderna. Dagar du ska på afterski bör du se till att du har på dig det finaste skitunderstället du har!

Som du ser finns det en drös av olika stilar och plagg du kan mixa och matcha i backen. Vi hoppas att denna guide hjälper dig att hitta de perfekta skidkläderna för vinterns skidsemester!

 

Skidkläder dam 2020
Se ut som ett skidproffs i backen!
Skidkläder dam 2020
Nypistade backar en nödvändighet när du fashionabelt åker utför pisten!
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG