Valdagen: De 4 bästa tipsen för att utstråla makt genom din klädstil

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2022-08-25 11:15
Klä dig mäktigt inför valdagen
En man bärandes mörkblå kostym, det ultimata maktplagget.

Hur ska man klä sig när man vill utstråla makt? 4 tips som hjälper dig på vägen.

Valdagen närmar sig med stormsteg och vad kan vara mer intressant än hur kläder kan generera respekt, auktoritet och samtidigt öka ditt självförtroende. Stil och mode handlar mycket om signalering det vill säga att du som individ vill genom din klädstil visa andra hur du är som person. Inom många yrken används denna teknik, inte minst inom politiken. Fashiola listar ett par saker att tänka på om du precis som Sveriges mäktigaste politiker vill utstråla makt med din klädstil. 

Den blå kostymen

Det absolut lättaste sättet att klä sig mäktigt är att gå tillbaks till klassikerna. Den blå kavajen eller kostymen om man så vill kommer alltid att förmedla en känsla av makt. Den förbättrar din hållning och breder ut ditt axelparti. Titta bara på Ebba Busch en av Sveriges mäktigaste politiker och hur hon rockar en blå kostym med en enkel vit kabelstickad tröja under. 

Den dubbelknäppta kavajen

En kapten är kung över sitt skepp och en general är kung över sin armé. Den dubbelknäppta kavajen har alltid varit en viktig del i uniformsammanhang och då särskilt för högrankade individer. Den perfekta dubbelknäppta kavajen bärs i marinblått med dressade byxor. Men om du vill vara lite extra modig gör du som Oscar ArrsJö och krossar kaptenslooken i vitt linne. 

Skinnjackan

Makt är inte bara kontorsrum och höga positioner inom tråkiga branscher. För tankarna mot Hollywood och framför allt de stenhårda protagonisterna som med bistert uttryck räddar världen iförda skinnjacka. Jag tänker osökt på James Dean och Steve Mcqueen, några av modehistoriens främsta ikoner. Skinnjackan kan bäras i många olika färger men jag rekommenderar svart eller brunt för att enklare matcha den med din basgarderob. Dessutom värmer den bra när hösten börjar krypa på. 

Valdagen: De 5 bästa tipsen för att utstråla makt genom din klädstil
Man i skinnjacka med matchande solglasögon.

Använd färg 

Det kanske mest enkla men ack så effektiva sättet att genom sin outfit utstråla makt är att klä sig i mörka färger. Svart är givetvis det första man tänker på medan mörkblå kommer på en stadig andraplats. Det behöver inte vara så knepigt att se mäktig ut. Ta på dig en helsvart outfit och boom, inget kan stoppa dig. 

Gör som Kendall Jenner nedan och visa vem som är chef, här på Oscarsgalan.

För att sammanfatta! 

  • Använd kostymen för att förbättra din hållning och bredda ditt axelparti.
  • Klä dig som en kapten genom att ta på dig den dubbelknäppta kavajen.
  • Ta inspiration av Hollywoods actionskådisar genom att rocka skinnjackan.
  • Visa vem som är chef genom att klä dig i mörka färger. 

Trevlig valdag önskar vi på Fashiola. 

Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG