Vilka sommarfärger passar min hårfärg?

Av Amelia Abelo | Annonsvilkor | 2022-07-13 13:40
Vilka sommarfärger passar min hårfärg?
Gör ditt hår rättvisa med rätt klädfärger!

Har du hört att det finns vissa färger som passar ditt hår och din hudton bättre än andra? 

Du kanske också undrar vilka som är bäst för dig personligen. Rätt färger i garderoben kommer inte bara att komplettera din hårfärg, utan de kommer också att få ditt övergripande utseende att se fantastiskt och polerat ut. Överväg dessa tips, och du kommer att se fantastisk ut varje dag!

 

Brunetter

Brunetter passar i både varma jordfärgade toner och kallare toner i olika nyanser. Nyanser av rött (både ljusa och mörka) kan också se bra ut med din hårfärg, såväl som blått, svart och vitt. Juvelfärger också se bra ut på dig. För hår med varma bruna toner, borde du prova några gröna nyanser som oliv, orange-röd och en mörklila nyans. När det gäller brunetter med kalla toner kommer grå, mörkblå och brun att se fantastisk ut med din hårfärg. Brunhåriga kvinnor kan våga bära tryckta mönster, eftersom de kan få dina drag att sticka ut. Pastellfärger och beige kan få dig att se bleka ut, men neonfärger kan se fantastiska ut på dig.

 

Blondiner

Blondiner kan satsa på ljusa och varma färger. Alla nyanser av blått och djärva färger - som rött - ser särskilt slående ut på platinablondiner. För honungsblondiner kommer blå, gröna, röda, lila och gula nyanser med hög färgmättnad att se bra ut på dem. Dessutom kan ljushåriga kvinnor också rocka nyanser av rosa och orange. När det kommer till blondiner i svart kan den mörka färgen se för hård ut för personer med en ljusare hy. Om du föredrar mörka nyanser, välj marinblått. Djärva mönster är ett dåligt val för ljusa kvinnor, eftersom de grafiska mönstren kan överväldiga deras funktioner.

Alice Stenlöv bär en tight klänning i orange under sommardagarna i Stockholm.

Rödhåriga

Svallet hos rödhåriga fångar garanterat uppmärksamheten hos de förbipasserande. Att blanda med flera olika sorters färger kanske inte är idealiskt eftersom deras hårfärg inte är neutral. Att välja färger på kläder kan vara mer utmanande för rödhåriga, till skillnad från kvinnor med andra hårfärger. Nyanser av färger är en annan sak att tänka på. Liksom blondiner kan rödhåriga bära marinblå kläder istället för svarta. Den mörka svarta färgen kan tvätta bort den bleka huden på rödhåriga. Korall och kamel färger ser fantastiska ut med rött hår. Men håll dig borta från pasteller, eftersom de kan vara föga smickrande.

Svarthåriga

Svarthåriga kvinnor kan bära den felsäkra svarta färgen. Dessutom kommer vitt, grönt, lila, blått och kläder med mönster att se fantastiskt ut med dina mörka lås. Lågmättade färger, som taupe och lila, kanske inte ser perfekt ut med dina lockar. Ljusa pasteller kommer inte heller att se bra ut och kan vara en fin kontrast till ditt hår.

Adriana Lima visar oss hur fantastiska mörkhåriga kvinnor kan se ut i en helt svart outfit.

Gråhåriga

Bär kläder med juveltoner som rubinröd, safirblå, lila, magenta och fuschia. Hon rekommenderar också att välja vitt, svart och marinblått eftersom de är neutrala färger. Undvik vissa specifika färger som är föga smickrande för damer med grått hår som till exempel  grått, eftersom det kan åldras dig. Gröna kan också vara knepiga, eftersom de faktiskt kan få ditt hår att se grönt ut när du står i solljuset.

Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG